השאירו פרטים לשיחת ייעוץ אישית

    הוצל"פ מזונות

    על פי הדין העברי, מחויב כל אב לצרכיו הבסיסיים של ילדיו מרגע היוולדם ועד הגיעם לגיל 6. עם זאת, מרגע שהילדים עברו גיל זה הרי שהמחויבות ביחס לדיני מזונות חלה על שני ההורים, תוך הסתמכות על דין הצדקה והכרה ביכולתם הכלכלית.

    במדינת ישראל, קיימת לא אחת תופעה מדאיגה נוכח אי תשלום מזונות, המהווה פגיעה חמורה בזכותם הבסיסית של ילדים לקבל מענה קיומי לטובת קיום צורכיהם. על פי ההערכות, סך החובות שהצטברו בתיקי המזונות השונים נאמד בלמעלה ממיליארד שקלים (!)

    במידה והגבר אינו משלם את הסכום שהוקצב לו לטובת דמי מזונות, בין אם על ידי צו בית המשפט לענייני משפחה ו/או בית הדין הרבני, או מכורח הסכם גירושין עליו חתם ואושר על ידי בית המשפט, ניתן להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בתחום ההוצל"פ-מזונות, לשם גביית החוב באמצעות המוסד לביטוח לאומי או בעזרת לשכת ההוצאה לפועל הסמוכה למקום מגוריו.

    כדי לסבר את האוזן, ולהבין את סדר הגודל של הסכומים בהם מדובר, מומלץ להיכנס למחשבון המזונות שלנו.

    גבייה באמצעות ההוצאה לפועל

    מסלול גבייה שכיח יותר בו זכאית לבחור כל אישה שלרשותה הסכם גירושין תקף שאושר על ידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, זאת במידה ולא שולמו לה מזונות במשך שלושה חודשים ברציפות.
    פתיחת תיק הוצאה לפועל כנגד החייב מוגשת אל הלשכה המקומית או הסמוכה למקום מגוריה של התובעת, בצירוף פסק דין מקורי. לאחר פתיחת התיק, תפתח הלשכה בפעולות לצורך מימוש החוב, זאת לאור היותה גוף ביצועי המוסמך לכך על פי חוק.

    הימנעות מתשלום החייב לאחר פתיחת התיק בהוצאה לפועל, לאחר מסירת אזהרה ושובר תשלום ראשוני, עלולה לחשוף אותו בפני צעדים מרחיקי לכת, לרבות עיקולים כנגד רכוש ומטלטלין, הטלת מגבלות על חשבון בנק וחסכונות, הוצאת צו איסור יציאה מהארץ ו/או צו לעיכוב הליכים ועוד.

    גבייה באמצעות המוסד לביטוח לאומי

    בחירה במסלול גבייה באמצעות המוסד לביטוח לאומי, משמעותו כי גוף זה יהיה אמון על תשלום חוב המזונות כלפי האישה, כשבמקביל הוא גם יהיה זה שיעסוק בהליכי גביית חוב המזונות מהחייב.

    אמנם, אפיק זה מאפשר העברה של כלל סמכויות הגבייה לידי המוסד לביטוח לאומי, אך בה בעת יש לתת את הדעת כי תשלומי המזונות יקבעו על פי התעריפים הנהוגים על ידו, שעשויים להיות נמוכים יותר מהסכום הכולל שנפסק על ידי בית המשפט.

    ככל שלא התקבל מלוא הסכום שנפסק במסגרת פסק הדין למזונות על ידי אחת מהערכאות המשפטיות, זכאית האישה לפנות אל ההוצאה לפועל, לצורך דרישת תשלום הפרשי המזונות שלא שולמה לה על ידי הביטוח לאומי.
    ראוי לציין כי המוסד לביטוח לאומי בבואו לבחון את תשלום דמי המזונות עבור אישה, לוקח בחשבון את מבחן הכנסות האישה, לפיו אישה לה הכנסות בגובה הזכאות, כפי שנקבע בתקנות בית המשפט, לא תוכל לממש את דמי המזונות באמצעות הביטוח הלאומי. סיבה זו מרתיעה מבעוד מועד, חלק מהנשים אשר לזכותן נפסקו תשלומי דמי מזונות, אשר בוחרות בסופו של יום, לפנות אל הליך גביית החוב באמצעות ההוצאה לפועל.

    חוב מזונות בלשכת ההוצאה לפעול – כל מה שצריך לדעת

    כאשר ניתן פסק דין גירושין או שניתן תוקף של פסק דין להסכם גירושין, פסק הדין לרוב מתייחס לסוגיה של מזונות שישולמו לילדים ולהורה המחזיק במשמורת (לרוב האם). במידה וההורה אינו משלם את דמי המזונות שנפסקו בפסק הדין, ניתן לנקוט בהליכים שונים על מנת להבטיח את גביית המזונות. במאמר קצר זה נסביר על האפשרויות השונות העומדות בפניכם.

    מה הזוכה יכול לעשות על מנת להבטיח את גביית החוב?

    לאחר שדמי המזונות לא שולמו במשך שלשה חודשים רצופים ניתן לפתוח תיק נגד החייב בלשכת ההוצאה לפועל. התפקיד של הלשכה הוא בעצם לפעול נגד החייב לאחר הגשת בקשות על ידי ההורה שמחזיק בפסק הדין המורה על תשלום המזונות (הזוכה). לאחר פתיחת ההליכים מוגשת לחייב אזהרה. במידה ואין צו עיכוב הליכים שניתן על ידי רשם ההוצאה לפועל, לזוכה עומדת הזכות לנקות בהליכים במגוון רחב של אמצעים על מנת להבטיח את גביית החוב. האמצעים הנפוצים הם עיקולי נכסים, צווי מאסר, צו עיכוב יציאה מהארץ, הגבלות על הזכות לשימוש והוצאה של רישיון נהיגה, ועוד.

    מה החייב יכול לעשות על מנת להקל על מצבו?

    גרירת החוב על ידי החייב עלולה להחמיר את מצבו הכלכלי באופן משמעותי, שכן חוב מזונות אינו ניתן להפטר במסגרת פשיטת רגל. ככל שחולף הזמן, החוב צובר ריבית משמעותית, ועל כן חשוב לטפל בו בהקדם האפשרי.
    במידה וקיים חוב מזונות שהלך והצטבר, ניתן להגיש בקשה לרשם ההוצאה לפועל על מנת שיפרוס את תשלומי החוב. עד לשנת 2018 מדובר היה בהליך מסורבל לפיו היה נדרש לעבור הן אצל הרשם והן בין כתלי בית המשפט. המצב החדש מקל על חייבים באופן משמעותי, היות והם אינם נדרשים לפנות למספר גורמים במקביל, וכתוצאה מכך לשלם הוצאות משפטיות נוספות, מעבר לחוב הקיים.

    על מנת לאשר את פריסת התשלומים, רשם ההוצאה לפועל יבחן האם החייב עומד בתנאים הבאים: בירור יכולת עמידתו בתשלומים, בחינה ביחס לפריסת תשלומים מוצדקת לאור איזון בין מצבו הכלכלי של החייב לבין צרכי הזוכה, וכן כי החייב אכן משלם את החוב באופן שוטף למשך חודשיים רצופים עד למועד מתן החלטת הרשם (למעט נסיבות חריגות).

    כמה מילות סיכום

    מעיין סבג הינה עורכת דין מובילה המתמחה בדיני משפחה בכלל ובפרט בדיני גירושין, ובהוצאה לפועל. לאורך השנים, ייצגה עו"ד סבג בהצלחה יתרה שורה רחבה של מיוצגים, לרבות בהליכי תביעת חוב מזונות במסגרת הליכי הוצאה לפועל.

    עו"ד סבג חרתה על דגלה מתן סיוע משפטי מקיף במסגרת הליכי הוצאה לפועל, המובילים לרוב לחסכון משמעותי במשאבי זמן וכסף, כשהיא פועלת השכם והערב לרווחת לקוחותיה עד למימוש מלא זכויותיהם על פי חוק, בעזרת יכולת ליטיגציה מרשימה בכל הערכאות המשפטיות והיכרות מעמיקה על כלל הפסיקות והתקדימים בתחום.

    אם אתן מצויות בהליך גירושין ומעוניינות למצות את כל האפשרויות במטרה להגיע לדמי מזונות צודקים, הרי שאשמח לשמש עבורכם כתובת משפטית ובניסיון להוביל אתכם לתוצאה הרצויה.

    לייצוג זכויותיכם!

    ייצוג נשים בהוצאה לפועל מסלול מזונות

    ייצוג גברים בהוצאה לפועל מסלול מזונות

    שאלות ותשובות בנושא הוצל"פ מזונות

    1. האם תמיד כדאי להצטייד בעורך דין לטיפול בתיקי הוצאה לפועל?

    כן! ניתן לחסוך בעלויות משמעותיות על ידי שימוש בגורם מומחה המסוגל לחסוך בזמן ועגמת נפש. כנסו לאתר כדי ללמוד על היתרונות בשימוש בייצוג משפטי!

    2. איך דואגים למימוש חוב מזונות?

    ניתן לפנות להליכי גבייה באמצעות לשכת ההוצאה לפועל או באמצעות ביטוח לאומי. מדובר בהליכים שונים שחשוב להכיר את ההבדלים ביניהם. המשיכו לקרוא באתר!

    3. איך פורסים חוב מזונות עבר?

    ניתן לפנות לרשם ההוצאה לפעול לאישור הבקשה. קיימים תנאים שיש לעמוד בהם ולכן חשוב ללמוד על ההליך ולפנות לייצוג משפטי. כנסו לאתר כדי ללמוד עוד!

    4. איך פונים לגביית חוב בהוצאה לפועל?

    ניתן לפנות באמצעות בקשה לביצוע חוב פסוק, בקשה לביצוע שטר ועוד. כנסו לאתר והמשיכו לקרוא!

    השאירו פרטים לשיחת ייעוץ אישית




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן