השאירו פרטים לשיחת ייעוץ אישית

    תביעת מזונות

    עורך דין תביעת מזונות

    דמי מזונות אינם נקבעים באופן אוטומטי, ולמרות שהתעריפים קבועים, בני זוג הם שמחליטים על גובה המזונות שמתאים להם. כך שאם אתם ניצבים בפני גירושין ומגישים תביעת מזונות, חשוב להבין מהם מזונות, כיצד שופטים מחליטים לפסוק אותם, מתי תוכלו לשנות או להפסיק את תשלומי המזונות, וכיצד תגיעו להסכמה בנושא במקום ששופט יחליט עבורך.

    עורכת דין מעיין סבג מייצגת בני זוג בתביעת מזונות ובהליכים המתרחשים בבית הדין לענייני משפחה.

    מהי תביעת מזונות?

    תביעת מזונות מוגדרת כמסמך משפטי שמסדיר את תשלום דמי המזונות – על פי צו בית משפט או הסכם בני הזוג – לאחר גירושין או תוך כדי ניהול תיק גירושין.

    הסכום משמש לגידול הילדים ותחזוקת הבית, והתעריפים משתנים בהתאם לכל מקרה. במקרים של חוסר הסכמה, שופטים מחליטים על גובה דמי המזונות.

    איך בתי המשפט פוסקים מזונות?

    במקרים בהם מתגלים חילוקי דעות בין בני זוג לגבי גובה המזונות, שופטים מחליטים על הסכום אותו יש לשלם, בהתאם לטענות שמועלות בכתב תביעת מזונות ובהתאם לתשובות הצד הנתבע בכתב ההגנה.

    בדרך כלל, תשלומי המזונות משולמים עד שהילדים הופכים לבגירים, כאשר בדרך כלל משולם סכום מסוים מדי חודש. לעיתים, שופט יחייב בן זוג לשלם סכום חד פעמי לבן הזוג השני עבור אחזקה, בין במזומן ובין בהעברת רכוש (בנפרד מהליך חלוקת הרכוש הזוגי הקבוע של בני הזוג).

    שינוי הסכם המזונות

    אין אפשרות לבטל דמי מזונות, אבל תביעת מזונות עשויה לכלול סעיף לשינוי בגובה סכום דמי המזונות, אלא אם כן צו בית המשפט (או ההסכם) המקורי אמר במפורש שהם "לא ניתנים לשינוי".

    יחד עם זאת, יש לשכנע את השופט ששינוי סכום המזונות מוצדק, במקרה של שינוי משמעותי בנסיבות, כמו פרישה של בן זוג משלם, מחלה או שינוי משמעותי במצב הכלכלי שאינו עתיד להיפתר בזמן הקרוב.

    אכיפת תשלום מזונות

    אם האקס שלכם אינו משלם מזונות לפי צו בית משפט, ניתן לשוב לבית המשפט כדי לבקש מהשופט לאכוף תביעת מזונות.

    לעורכת דין מעיין סבג יש ותק של שנים רבות בדיני משפחה וגירושין והיא מלווה זוגות בדיונים בבית המשפט לענייני משפחה, עד להסדרת תשלומי המזונות כסדרם.

    תביעת מזונות

    קרדיט: קנבה

     תביעת מזונות – בשביל מה?

    אם אתם נמצאים בהליך של גירושין רוב הסיכויים ששמעתם את המושג תביעת מזונות ולא לגמרי הבנתם במה מדובר. זה לחלוטין הגיוני וברור, אם אתם לא עורכי דין שעוסקים בתחום דיני משפחה רוב הסיכויים שאתם לא תבינו לעומק בתהליך הזה ובדיוק לשם כך עליכם לשכור עורך דין מומחה. עורכת הדין מעיין סבג היא עורכת דין המתמחה בדיני משפחה ויו"ר וועדת משפחה בלשכת עורכי הדין ומסבירה במאמר זה כל מה שאתם צריכים לדעת על תביעת המזונות.

    מהי תביעת המזונות?

    תביעת המזונות היא תביעה שנתבעת במהלך הליך של גירושין ראשונים או אחרי שהמצב הכלכלי או יכולת השתכרות של הורה אחראי משתנים. על פי החוק, גירושין מתנהלים לפני הכל מחוץ לכותלי בית המשפט, וזאת כדי לנסות ולגשר בין הצדדים. לכל אחד מהצדדים במהלך הגישור יש את האופציה לעדכן מה סכום המזונות שהוא יכול לתת. יש מקרים בהם הסכום מתקבל, ויש מקרים בהם כבר צריך להגיש את תביעת המזונות לשם קבלת הסכמה. חשוב להבהיר, שתביעות אלו אינן לצורך מימון ההורים, והן לא תחליף למשכורת שהינה מעבודה.

    אילו סוגי תביעת מזונות קיימים?

    בישראל, החוק מכיר בשני סוגים מרכזיים של תביעות אלו:

    • תביעת אישה

    במקרה זה אנו מדברים על תביעה המשמשת לשימור רמת חיי בת הזוג במהלך הנישואין. גם אם הזוג נפרד, יש לאישה אופציה לתבוע מבעלה תשלום של דמי מזונות.

    • תביעת ילדים

    על פי ההלכה, האב חייב לשלם את תשלומי המזונות שמכסים את צרכי הילדים ברמה ההכרחית כאשר אלו קטינים עד לגיל 15. לאחר גיל 15 האב משלם מזונות מדין הצדקה שאומר שההורים צריכים להתחלק בתשלום המזונות השוטף ובהוצאות קבועות על הילדים.

    מתי אין זכאות לתביעת המזונות?

    במצבים בהם אין זכאות לתביעת המזונות הם לרוב מצבים בהם בני הזוג מרוויחים כסף ברמה גבוהה המאפשרת להם את רמת החיים אליה הם התרגלו במהלך הנישואין. אם אכן בני הזוג עובדים, אך לא מצליחים להגיע אל רמת החיים הזאת, רק אז יש אופציה לתביעת ההפרש. חשוב להתייעץ עם עורך דין מומחה בסיטואציות האלו, ובכלל להיות מלווים על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר כי תמיד טוב שיש לכם על מי לסמוך.

    השאירו פרטים לשיחת ייעוץ אישית




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן