גירושין בזמן הריון – מה חשוב לדעת?

במסגרת תפקידי כעורכת דין לדיני משפחה, אני מלווה לא מעט זוגות המתגרשים בזמן היריון. לגירושין בזמן היריון השלכות משפטיות ורגשיות שחשוב להכיר. במאמר זה אציג לכם אותן במטרה להקל על ההליך וכן להעניק לכם מודעות קריטית כל כך למשמעויות המשפטיות של גירושין בזמן היריון.

 

גירושין בזמן היריון – המשמעות הרגשית

אני רוצה להתחיל דווקא מהממד הרגשי של גירושין בזמן היריון, קודם שאצלול לפן המשפטי של הדבר. הבנת הפן הרגשי תוכל לסייע לכם משמעותית בניהול ההליך כולו.

בתור אמא בעצמי, אני יודעת עד כמה תקופת ההיריון עלולה להיות מלחיצה ומבלבלת. התקופה מלווה במתחים זוגיים כבדים שלא מתעוררים קודם להיריון או לאחריו. כאישה נשואה אני גם יודעת עד כמה התקופה עלולה להיות מורכבת עבור בן הזוג שלכן, שפתאום מוצא את עצמו מתמודד עם קשיים זוגיים איתם לא התמודד קודם לכן.

בשל כך, אני רוצה להמליץ לכן ולכם קודם כל לנשום עמוק. אל תילחצו מקשיים חדשים שנוצרו. תאמינו בזוגיות שלכם ובאהבה שלכם אחד לשנייה. כבת להורים גרושים בעצמי וכמי שעוסקת בתחום באופן יום יומי, אני אגיד שאין ספק כי יש לא מעט מקרים בהם הדבר הנכון הוא להתגרש. ואולם, בזמן ההיריון במיוחד, לעיתים זוגות ממהרים מידי לאפיק הגירושין לפני שמיצו את כל החלופות לכך.

 

גירושין בהסכמה במהלך ההיריון

אם הגעתם למסקנה כי אין מוצא והגיעה העת להיפרד בזמן ההיריון, אני ממליצה לכם להתאמץ מאוד להגיע לגירושין בהסכמה. תוכלו להגיע לעו"ד לדיני משפחה אשר יערוך עבורכם הסכם גירושין מקיף וממצה, אשר יקבל תוקף של פסק דין ויסגור את הליך הגירושין שלכם. גירושין בהסכמה יחסכו לכם משאבי זמן וכסף בכל מצב, ובמיוחד כאשר הגירושין קורים במהלך ההיריון.

 

⭐ טיפ הזהב ⭐

להתגמש יותר עם בן / בת הזוג ולשלם פחות לעורכי דין ובתי משפט

לא אחת אני נחשפת לזוגות שנלחמים מלחמות עולם על נושאים כלכליים שונים, בזמן שהם משלמים סכומים גבוהים משמעותית לעורכי הדין ולבתי המשפט.

אני ממליצה לכם לעצור, להתעלות מעל לריב ביניכם שסיבותיו יכולות להיות מוצדקות מאוד, ולנסות להגיע לפשרות ולהסכמות. בסופו של דבר, תצאו מורווחים מכך.

 

גירושין בזמן היריון – השלכות משפטיות

כעת, אגע במספר נקודות משפטיות חשובות לגירושין בזמן היריון. לכולן השפעה מהותית על הליך הגירושין כולו:

 

1. תביעת מזונות אישה

אני אזכיר כי אישה יכולה לתבוע מזונותיה בתקופת ניהול ההליך, עד למתן הגט. לא אחת נשים שאני מייצגת לא מגישות תביעה זו שכן הן מפרנסות את עצמן. ואולם, בזמן ההיריון ייתכן שאתן מפחיתות עבודה ואף נדרשות לטיפולים מורכבים שבצידן עלות כלכלית לא מבוטלת. לכן, אל תפחדו להגיש תביעת מזונות אישה במהלך ההיריון. הסכום שתקבלו יושפע כמובן מההוצאות הנוספות וממיעוט ההכנסות כתוצאה מהריונכן.

לקריאה נוספת בנושא לחצו כאן >>>

 

2. קיבוע אבהות

אני ממליצה לכן להתגרש רק לאחר שההיריון ידוע לשני בני הזוג. עוד אמליץ לתעד את ידיעת בן הזוג אודות ההיריון המשותף. אחרת, אתן עלולות להסתבך עם טענות מצד הגרוש כי לא הוא האב של הילד או הילדה ועל כן הוא פטור מתשלום מזונות.

אכן, כל עוד ההיריון החל במהלך הנישואין או לפניהם, ניתן להסתמך על חזקת "רוב בעילות אחר הבעל" – חזקה משפטית המאפשרת לייחס את האבהות לבעל ולחייבו בתשלום מזונות. עם זאת, רצוי מלכתחילה להימנע מהתעוררות סוגיות מסוג זה.

לכן, מומלץ להשלים את הליך הגירושין רק לאחר שההיריון ידוע ומוסכם.

 

3. משמורת והסדרי ראיה

כולנו יודעות כי בחודשים הראשונים התינוק הנולד כרוך אחר אימו במידה משמעותית מאוד. הדבר נכון במיוחד עבור נשים מיניקות, אשר צריכות לשהות בסמוך לילד שלהן. על כן, ולמרות שבשנים האחרונות חל כרסום רב בחזקת הגיל הרך, הסיכוי לאחריות הורית וזמני שהות על תינוק הוא נמוך מאוד.

במקום זאת, רצוי לקבוע משמורת מלאה לאם לצד הסדרי ראיה מרחיבים, אשר יאפשרו לאב ליצור קשר אמיתי עם בנו או ביתו כבר מצעדיהם הראשונים בעולם. אני ממליצה תמיד לשני ההורים לחשוב בראש ובראשונה על טובת הילדים – מה באמת יעשה להם הכי טוב. אני מסבירה להם כי עליהם להתעלם מהסכסוך ביניהם ומהדעות האישיות שלהם אחד על השנייה, ולקבל החלטות משותפות שיאפשרו לילדים לגדול בצורה הטובה ביותר.

בשלב בו הילד יהיה עצמאי יותר, נוכל להגיש בקשה לעיון מחדש בהסדר המזונות. התבגרות הילד מהווה נסיבה חדש שיכולה להצדיק את פתיחת התיק והגעה להסדרי שהות מאוזנים יותר הודות לעצמאות הילד.

 

4. נישואין לאחר הגירושין

בית הדין מונע מנשים להינשא משך 84 ימים לאחר קבלת הגט. עם זאת, כאשר מדובר באישה מניקה, התקופה עלולה להתארך לכדי 24 חודשים. אני אדגיש כי לא בכל מצב של הנקה חלה מגבלה זו, אך מדובר בפסיקה שבהחלט קיימת ומיושמת בבתי הדין.

ייתכן בהחלט שבית הדין ימנע נישואין במשך 24 חודשים גם מאישה שהייתה בהיריון בזמן הגירושין ויש להיערך לכך כראוי בעזרת עו"ד מהתחום.

 

גירושין בזמן היריון – סיכום

אני אסכם בכך שגירושין בזמן היריון הם צעד מורכב, המשלב אתגרים רגשיים, משפחתיים ומשפטיים. מדובר בתקופה רגישה במיוחד, ולכן מומלץ לשקול היטב את כל ההיבטים, הן האישיים והן המשפטיים, לפני קבלת החלטות גורליות. אם ההחלטה להתגרש סופית, חשוב לנהל את ההליך ברגישות, בשיקול דעת, ובהתאם לזכויות ולחובות המשפטיות.

מאחר שהליך זה עלול להשפיע על נושאים כמו מזונות אישה, מזונות ילדים עתידיים, הסדרי ראייה ונישואין חוזרים, מומלץ להיעזר בעורך דין גירושין, שיבטיח את שמירת הזכויות והאינטרסים שלכם.

ליווי משפטי מקצועי יכול לעשות את ההבדל בין הליך מכביד ומסובך לבין תהליך ברור, מוסדר ומותאם אישית. אני כאן כדי לייעץ וללוות אתכם לאורך כל הדרך. מוזמנים לפנות אליי בטלפון 077-997-0263.

 

שאלות ותשובות שנשאלתי על גירושין בזמן הריון – מה חשוב לדעת?

כן, ניתן להתגרש בזמן היריון ואין חובה חוקית להמתין עד לאחר הלידה. עם זאת, ישנם היבטים משפטיים חשובים שיש לקחת בחשבון, כמו קביעת אבהות, חובת מזונות לילד העתידי והסדרי ראייה. בנוסף, בתי הדין הרבניים נוהגים לבדוק האם קיימת אפשרות לשלום בית לפני אישור הגירושין, בעיקר כאשר האישה בהיריון. לכן, מומלץ להיוועץ בעורך דין לענייני משפחה כדי להבטיח שהתהליך יתנהל באופן המיטבי ולמנוע בעיות עתידיות.

אם את בהיריון עם ילדה בזמן הגירושין, מרבית הסיכויים שאת תקבלי עליה משמורת מלאה, לצד הסדרי ראיה לאב, לאחר הלידה. עם זאת, בחלוף תקופה ניתן יהיה לפתוח מחדש את הסדר המזונות ולהגיע להסדר מאוזן יותר, עם התמעטות התלות של הילדה בך.

תוכלי לקבל מזונות אישה מוגדלים לתקופת ההיריון. סביר שתקבלי משמורת מלאה על הילד/ה לאחר הלידה. כמו כן, ייתכן שבית הדין לא יאשר לך להינשא במשך 24 חודשים לאחר הגירושין.

ההיריון גורר לחצים, מתחים וריבים שלא היו לפני ההיריון ופעמים רבות גם לא ימשיכו לאחריו. על כן, אם התגלעו ביניכם סכסוכים משמעותיים במהלך ההיריון, אני ממליצה לעשות כל שניתן כדי להגיע לשלום בית ורק לאחר מכן לפנות לגירושין.

כאשר בני זוג מתגרשים במהלך ההיריון, דמי המזונות לילד ייקבעו רק לאחר לידתו, שכן עד אז לא ניתן לדעת את צרכיו המדויקים. לאחר הלידה, ניתן להגיש תביעה למזונות ילדים, ובית המשפט יתחשב בגורמים כמו צרכי הילד, הכנסות ההורים וחלוקת האחריות ההורית. במקרים מסוימים, ניתן לקבוע סכום זמני למזונות, אך חשוב לזכור כי האב יהיה מחויב במזונות רק לאחר שתוכח אבהותו, במידת הצורך. לכן, מומלץ להיערך לכך מראש ולפנות לייעוץ משפטי מקצועי.

מחבר המאמר
תמונה של עו"ד מעין סבג
עו"ד מעין סבג

שמי מעין סבג, נשואה עם 3 ילדים. עורכת דין העוסקת בתחום המשפחה והגירושין. כמי שגדלה במשפחה של הורים גרושים, אני חווה ומבינה את המורכבויות והאתגרים של תחום זה ממקור ראשון.

מידע נוסף

אני רוצה לספר לכם על מקרה מיוחד בו טיפלתי לאחרונה ויכול לגעת לרבים מכם. מה עושים לאחר פטירתו של קרוב משפחה מגלים לפתע כי הייתה

במסגרת עבודתי כעורכת דין לדיני משפחה, אני פוגשת לא מעט זוגות שבוחרים שלא להינשא מסיבות שונות – אידיאולוגיות, כלכליות או פשוט כי הם מרגישים שנישואים

היי אני מעין סבג, עורכת דין לענייני משפחה ואני כאן כדי לעזור לכם להתמודד עם אחד הנושאים הכי רגישים ומורכבים בתהליך הגירושין – משמורת וזמני
Google ג גוגל
4.7
מבוסס על36ביקורות
×
js_loader
היי שמחה שפנית אליי! בוא נדבר בוואטסאפ!
היי, אני מעוניין ליצור קשר עם עו"ד מעין